| צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
| מה דעתך על המסה הפילוסופית המקושרת בהודעה זו? |
| מצויינת, מרתקת, מרחיבה את הדמיון |
|
0% |
[ 0 ] |
| מנוסחת באופן אינטיליגנטי וקולח |
|
0% |
[ 0 ] |
| מנוסחת היטב, אך לא למדתי שום דבר חדש ממנה |
|
0% |
[ 0 ] |
| טובה מאוד, אך יש מה לשפר מבחינה אקדמית |
|
0% |
[ 0 ] |
| בסדר ויש מה לשפר מבחינה אקדמית |
|
0% |
[ 0 ] |
| בסדר ויש בה סעיפים שלא פיהקתי בהם |
|
0% |
[ 0 ] |
| משעממת ביותר, יש פה ושם סעיפים לא גרועים |
|
100% |
[ 1 ] |
| עילגת למדי, אך לא חשתי צורך לירות בעצמי תוך כדי הקריאה |
|
0% |
[ 0 ] |
| משעממת ועילגת |
|
0% |
[ 0 ] |
| בנאדם... זה הזבל היומרני והמשעמם ביותר שאי פעם קראתי |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| סך-הכל הצבעות : 1 |
|
| מחבר |
הודעה |
איליה כהן
|
פורסם: שני אפר' 27, 2009 8:15 am נושא ההודעה: שיפור מראה העיר |
|
|
מתוך הטור הסאטירי שלי
שיפור מראה העיר
הצעת חוק לפיקוח על מראה העיר ומראה התושבים. הפעם הראשונה, בה הפכו הגיגיו של החובץ לטור...
מאת: חובץ המרמיטות
(עכשיו כבר מותר לגלות: חובץ המרמיטות הוא דמות בדויה מבית היוצר של איליה כהן)
במאמר הקודם שכתבתי פה, טענתי נגד סבסוד תרופות בסל של קופת חולים ובעד סבסוד ניתוחים פלסטיים, אבל זה היה רק טעימה על קצה המזלג מתוכניתי החברתית הכוללת.
לעניות דעתי, אדם היוצא מביתו אל הרחוב מבלי שדאג למראה החיצוני שלו מכער את מראה העיר ומוריד את המורל. צריך לחייב את האזרחים- וטובה שעה אחת קודם- שלא לצאת מהבית אם פניהם מלאות קמטים וכתמים למיניהם. כיושב ראש תאגיד מהגדולים בארץ, אני שם לב שהזנחנו חלק חשוב מחיי האזרחים. אחרי שהשלטנו את מושגי היופי הראויים על הפרסומות ומילאנו כל דקת פרסום פנויה בצעירות דדניות, אחרי שגם הפריים טיים מלא בצעירות וצעירים אחרי גיוס או אחרי ניתוח, אחרי שאפילו בחדשות המרכיב החיצוני הפך לגורם מכריע בבחירת אנשי חדשות, הגיעה העת לסלק את הכיעור מהרחובות.
בואו נסתכל למציאות בעיניים ונודה בפה מלא:
ניתוח הוא הדבר הטבעי לעשות. אם אלוהים היה רוצה שנלך ברחוב כמו שנוצרנו, הוא לא היה בורא את הסיליקון ואת חומרי ההרדמה. לצערי הרב, אי אפשר לחייב את האנשים לעבור ניתוח פלסטי, לא משנה כמה מכוערים הם ועד כמה פניהם מפיצות עיוותים מבהילים, כמו זיקנה או שומן.
אחת הסיבות היא, שאנשים עניים במיוחד, שלא מחזיקים טלוויזיה ולא חונכו כיאות, מחזיקים במושגים מעוותים למדי על מהות היופי. אבל העובדה הצלולה והברורה היא, שגם אם זכותם לבחור את הבחירה האישית שלהם, זו זכותנו המלאה שלא לסבול.
התוכנית שלי קשורה בתהליך התנתקות כולל, שבו תועתקנה שכונות עוני למקום בו לא נצטרך לראות את הזוועה האסתטית. הזוועה איננה רק גופנית, אלא גם קשורה בארכיטקטורה, שכן מאוד קשה לאדם בעל סגנון לעבור ליד הבתים המכוערים שלהם מבלי לחוש בחילה.
כשלא נצטרך לראות את הבתים הלא מטופחים שלהם, כשלא נצטרך לשמוע את זעקות הרעב המעצבנות שלהם ולראות את פניהם המקומטים והבלתי מנותחים, תשתפר בהרבה רמת החיים שלנו. כשכל הבתים שלהם יועתקו אל מחוץ לערים הקיימות, ערך הדירות בתל אביב למשל צפוי לעלות.
ומה נעשה עם אותם אנשים עניים או זקנים שיבקרו בעירנו?
על פי הצעת החוק שאני משרטט לפניכם בקוים כלליים, אנשים שלא עברו בהצלחה בדיקה שנתית אצל מנתח פלסטי, יצטרכו ללכת עם שקית נייר על פרצופם, כדי לא להפחיד ילדים קטנים, שהטראומה מהצפייה במחלת הזיקנה משוטטת חופשי ברחובות עלולה לצלק את נפשם.
אין מה לעשות, מראה ייצוגי תורם לתדמית תושבי העיר ותדמית צעירה מסייעת לכלכלה לפרוח. באותה הזדמנות צריך לטפל בנושא הבעייתי של שעות הפנאי של התושבים- ולחייב כל תושב לשאת פלאפון, כדי שיהיה זמין תמיד. אמנם עדיין לא הגענו למצב שבו ניתן להשתיל פלאפון לתוך הגוף בניתוח, אך קרוב היום בו נוכל לקחת צעד קדימה אף טכנולוגיה זו. |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שלישי מאי 12, 2009 5:46 am נושא ההודעה: משהו על עובדים זרים |
|
|
מתוך הטור הסאטירי שלי (שפורסם באתר "חוצפה")
המכון להכשרת שוטרים
משטרת ההגירה אינה יודעת להבדיל כיאות בין עשירים ועניים. הגיעה העת שמישהו ילמד אותם!
שמעתי, דווקא לא כל כך מזמן, שמשטרת ההגירה הכתה קשות את אשת השגריר מהרפובליקה הדומניקנית.
פייר, הזדעזעתי. כתעשיין עשיר, שתרם רבות למדינה, אני חש שהמדינה חבה לי חוב גדול ובסיוטיי הגרועים ביותר קשה לי לדמיין שמתייחסים אליי כאל עובד זר עלוב, שהסתנן לפה כדי לגזול מכם עבודות.
בין שאר הפרזיטים העניים, נוספו לנו בעת האחרונה גם כל מיני פיליפינים מעצבנים, שמסתובבים לנו חופשיים ברחובות ארצנו, כל כך נראים כמו חלק מאיתנו, עד כדי כך שקשה להבדיל בינם לבין האנשים המכובדים.
אני מזמן טוען שצריך לקעקע להם על המצח, 'אני עובד זר', אולי אפילו יש להוסיף לקעקוע את מספר תעודת הזהות על המצח, שהשוטרים יידעו למי להרביץ.
אני מעביד שניים כאלה, העצלנים הגדולים ביותר שתפגשו, עובדים כולה 17 שעות רצוף ומעזים להתלונן, כשהם מקבלים קראוון מרווח וגדול שמאכלס בנוחות מירבית 30 איש לקראוון, ממש מותרות.
אבל נחזור לעניינינו:
תמיד טענתי שהשוטרים הם אנשים טיפשים, כאלה טיפשים שהם ודאי מאמינים שבאותיות הא"ב יש רק את האותיות אלף ובית. כל כך טיפשים שהם ודאי סבורים שהאזעקה המשטרתית היא סוג של מכשיר דיסקו יוקרתי, מכשיר חירום למקרה שתפרוץ פה מסיבת אמת...
אבל מה? חשבתי לתומי שלפחות בזיהוי פרצופים הם מוכשרים, שהם לפחות יודעים להבדיל בין מי שתפקידו לעשות פנלים ולנקות את השטיח לבין מי שתפקידו לאחוז כוסית שמפניה ולצחקק. זה די מביך שאשה כל כך מכובדת חטפה מכות מהשוטרים, שהיו אמורים להרביץ לאנשים עניים במקום זה.
אני חושב שזה אומר משהו עלינו כאומה, משהו עלינו כעם, שאיננו יודעים להגן על אנשים מהאלפיון העליון, אנשים עליונים שראויים לכל שבח. אני חושב שהגיעה העת להעביר את השוטרים שלנו קורסים מזורזים, למי להרביץ ולמי לא.
לדוגמה, אם הגעת לבית מטופח, הנף את האלה ליתר ביטחון, אך הרם זרת ימין וחייך חיוך רחב, במידה וחלילה נכנסת באמצע קוקטייל. לפני שתכה באלתך את האישה שפתחה את הדלת, שאל אותה באנגלית, פיליפינית ורומנית מי היא.
אם היא אומרת: סיר, דיס איז א רספקטבול פארטי, ווי של אסק יו טו ליב איף יו דונט האוו צו מעצר, במקרה כזה, דע לך שנתקלת באישה מכובדת שאסור להכותה ושזה בלתי מוסרי להכות נשים.
ואם לעומת זאת, היא אומרת: סיר, איי אם קלינינג דה קקי אוף דה דוג, הפלא בה את מכותיה כאילו היתה כלב נגוע בכלבת. שתדע מה זה, אולי המכות יגרמו לה לנקות את הפנלים יותר מהר. כשלעצמי אני אדם רחמן ואינני מכה את הפיליפינים שאני מעסיק מכות נמרצות, אך תמיד מצאתי שכאפה קטנה פה ושם, או שמא מכת חשמל משעשעת, מסייעים בהרבה לקצב העבודה שלהם.
בתקופה האחרונה, שמעתי נוסף לכל על ספורט נחמד, שבו רובוטים זעירים רוכבים על גמלים, למניעת ניצול ילדים.
הידיעה המלבבת, נתנה לי רעיון למרוץ מזן חדש, שיסייע לאכיפת החוק וריסון הפרזיטים: מרוץ עובדים זרים. דמיינו לכם את שוטרי משטרת ההגירה, רכובים על גבם של עובדים זרים, שעל גבם מונח אוכף כנדרש ובידם מטלית לניקוי הרצפה. באמצעות מכות נמרצות ובעיטות שהם חוטפים, מתחרים העובדים הזרים זה בזה עד קו הסיום.
אתם שואלים אותי, במה זה מסייע לאכיפת החוק? בכלום, אבל זה יותר משעשע ממרוץ גמלים. |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: רביעי מאי 13, 2009 12:02 pm נושא ההודעה: על המדיניות הכלכלית של נתניהו |
|
|
החובץ בעד החד הוריות
תתפלאו, אבל גם לדעתי המגזר של החד הוריות מוכפש בתקשורת. טוב, לפחות חלק ממנו.
זה יישמע לכם מוזר, אבל אני יכול להבין את החד הוריות.
נכון, אני עדיין חושב שמדובר בטפילות נצלניות שאינן ראויות לשקל, אבל אמא זה אמא. נכון, אני עדיין חושב שצריך לבטל להן את קצבת הילדים ולהשקיע את הסכום במימון פרוייקט "מהות החיים" של שרי אריסון, אבל זה עניין של טעם ועדיין, אמא זה אמא.
טוב, אם נהיה ממש כנים, אני חושב שצריך להקים מפעל בארץ, שיעסיק את כל הילדים של האמהות הללו, כמו שמעסיקים במזרח הרחוק. תינוקות בני שנה לאמהות חד הוריות יוכלו לעבוד במפעל למוצצים, אני מניח. נו, שיתרמו לפרנסת המשפחה, העצלנים פולטי הגרבר.
אבל אני יכול להבין את החששות הפיננסיים של האימהות, אני יכול להבין את חרדותיהן, אני מבין לב של אמא. כן, גם לחובץ יש אמא ואני זוכר את ימי ילדותי הפשוטים בחיבה, כשאמי האכילה אותי קוויאר בכפית וניגבה את פרצופי במפית משי. קפיטליסט או לא, יש לי לב.
וזה עדיין לא אומר שאני חושב שצריך לקחת כספים מחברי הכנסת החרוצים שלנו, להפך, הרי אי אפשר להשוות בינם לבין הטפילות המסריחות הללו, הרי ידוע כמה הם עובדים קשה.
בערוץ הכנסת, מסתבר, חושבים שונה ממני ולא מזמן נטפלו שם, בתכנית "אולפן פתוח", לעובדה שהמפלגות השונות מקבלות מימון כספי מכובד, מאות אלפים לחבר כנסת או משהו כזה, במקום לתת את זה למחומצנות. ומה, לנשים של חברי הכנסת לא מגיעה עזרה בגידול הילדים? ומה, לבעלה של בלומנטל לא מגיע סיוע? אם נחשוב שנייה על העניין בצורה בלתי משוחדת, חברי הכנסת נעדרים המון מהבית ובקושי מבלים זמן איכות עם ילדיהם, כל הזמן הם קופצים מחתונה של חבר מרכז אחד לבר מצווה של עסקן אחר. מכל הבורקסים שהם דוחסים אל קיבתם, לא נותר בהם כוח לשחק עם הילדים כשהם חוזרים לביתם.
האם נשותיהם המסורות לא נחשבות, בעצם, לאמהות חד הוריות? אני בטוח שמגיע לחברי הכנסת כל שקל מהמימון שהחוק מציע- וכל מי שרומז אחרת הוא לא יהודי. אני מקווה שתשומת הלב התקשורתית תוסט מהיבבניות כהות העור, אל המסכנות האמיתיות- האמהות החד הוריות של העשירון העליון.
באותו עניין, שמעתי לא מזמן שמתכננים לחבוט בכדור גולף בחלל, כך שיקיף את כדור הארץ במשך ארבע שנים. רעיון ענק- וזה לשמחתי בדיוק מה שהולך לקרות לנושא החד הוריות שנייה אחרי תוצאות הבחירות הקרובות, הנושא עומד לעוף מפה ולנחות שוב בבחירות הבאות. ונורא בא לי לבקש, שבמקום כדור גולף יעיפו לחלל את ויקי כנפו, כדי למנוע עוד פורנו גרוע במיוחד, אבל עם המשקל שלה היא תעוף בקושי 2 דקות לפני שתצנח- ולשום עיר לא מגיעה רעידת האדמה הזו... |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שלישי מאי 26, 2009 10:30 am נושא ההודעה: טור סאטירי שנכתב לפני תקופת אולמרט |
|
|
החובץ בוחר במכרסם הראשי
איזו מפלגה מציעה זווית ראייה חדשה על רצח רבין? תעמולה חביצתית נלהבת... (נכתב ביום הבחירות שלפני האחרון)
פעם בכמה שנים, יש לי הזדמנות לבחור...
שאר האנשים יאמרו, שזו רק אשלייה של בחירה, כי כמה כבר משפיע בן אדם אחד- ולא כל אחד יכול לרוץ כרצונו, כי זה עולה המון כסף וכל זה, אבל בתור תעשיין עשיר יש לי אפשרות להקים כמה מפלגות שארצה ואפילו לקנות לחברים שלי מקום ריאלי בכנסת. שלא לדבר על הקשר העסקי המצויין שיש לי עם נבחרינו, שמסייע למפעלים שלי לתפקד כרגיל.
בזמן האחרון חזרו נבחרינו לככב בטלויזיה, בסדרת תשדירי בחירות מלבבים. נורא שמחתי ומיד התיישבתי למול המרקע, חמוש ובפופקורן ובמצב רוח טוב. ממש פעילות תרבותית במיטבה.
למען האמת, די קשה לי להתרגש מהבטחות של בחירות. שמאלמרט טוען שהוא בעד הקפיטליזם, אך מצד שני הוא מקשקש משהו על כלכלה עם חמלה ובראיון עם יאיר לפיד הוא הודה שאשתו השמאלנית משפיעה עליו, אז מי יכול להבטיח לי שאחרי הבחירות הוא לא יתחיל להסתובב עם חולצה אדומה ויהפוך לנו לקומוניסט? נחזור לזה בסוף המאמר. על מר פרץ אני בכלל לא רוצה לדבר, כי הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה מרוקאי עם שפם.
וביבי? הוא כאילו, חבר של העשירים וכל זה, אבל מצד שני הוא מבטיח לאנשים שמרוויחים משכורת מינימום מס הכנסה שלילי, אז במי נותר לבטוח?
המפלגה היחידה שממש ריגשה אותי, היא מפלגת זכויות הגבר, מפלגת רע"ש. המצע שלהם מדבר על אותם גברים אומללים, שצריך לעשות כבר משהו בקשר אליהם, כי בתי המשפט מתעללים בהם ולוקחים להם את הילדים.
באמת התרגשתי, אפילו הזלתי דמעה, זה באמת לא בסדר. הטבע נתן לנשים ריבוי אורגזמות ואת האפשרות להשאר בבית בזמן שאנחנו מפרנסים, עכשיו הן רוצות לקחת לנו גם את הילדים? לחלק מהן יש אפילו קריירה מפוארת, אז מי יישאר עם הזאטוטים? הפיליפינית שהן שוכרות בכסף שהן שודדות מאיתנו?
ואז הגיע הדובדבן שבקצפת.
כמפלגה בעלת אוריינטציה ימנית, אמר אחד מהם, איש עם עיניים רגישות ומלאות חמלה, הם בעד להקים ועדת חקירה בקשר לרצח רבין, כדי להעיף את השמאלנים המסריחים הללו למאה שנה מהשלטון, כולל מפלגת "קדימה", שאנחנו יודעים מי מספר 2 ברשימה שלהם.
צודקים לגמרי. את הקול שלי הם הרוויחו ביושר.
כאדם בעל אוריינטציה ימנית בעצמי, יש לי כמה מסקנות משלי על האשמים בכל הרע במדינה.
* בתחום החינוך- התלמידים אשמים. חלק מהם פשוט מצפים ללמוד משהו שבאמת יקדם אותם כבני אדם. הם לא מבינים, שהמטרה היא לקדם את המערכת. הם לא קונפורמיסטים מספיק.
* בבעיית הסמים- מתן וילנאי אשם. ניסיתם פעם להקשיב למשפט אחד שלו, שמתחיל היום ומסתיים בעוד חודש? עוד לא הכרתי נער בריא בנפשו, שראה את "מר פיהוק" על המרקע וסרב לאיזו אצבע חשיש. באמת עדיף סמים.
* בתחום הפנסיה- הקשישים אשמים. הם חיים יותר מדי והם פיכסים כאלה ומקומטים, פשוט גועל. חבל שאנחנו לא כמו האסקימוסים, יש לי כמה פתרונות יצירתיים מה לעשות איתם ועם הפנסיה שלהם.
* בתחום איכות הסביבה- הגרמלינים אשמים וגם אנשים עניים. בניגוד לטענות המרושעות, הארובות של המפעלים שלנו כלל לא מזהמות את הסביבה. ההסבר הלא ייאמן, אבל נכון לאללה, הוא שבתוך הארובות מתחבאים גרמלינים קטנים ומרושעים, שמוציאים עשן מהאזניים ומקלקלים את הארובות. הארובות כשלעצמן, רבותיי, מפיצות ריח מופלא של פרחים. חוץ מזה, להפצת העשן אחראיים גם האנשים העניים, שמעשנים כל הזמן סיגריות ומפליצים הרבה.
* בתחום האנטנות הסלולריות- השפם של עמיר פרץ אשם. בחייכם, אפילו לא צריך להסביר את זה, רק ארמוז לכם שזה גם קשור קשר אפל לחייזרים...
ובעניין אולמרט, קיבלתי עלון בחירות בדואר, שמסביר לנו על כך שלמרות שאולמרט לכאורה איש מרכז, אשתו פעילת שמאל קיצוני וילדיו בעלי דעות דומות. אני מצדיע לאנשי הימין ששלחו את העלון ומסכים איתם, כי איך יכול להיות ששמאלמרט גידל את ילדיו לחשוב בצורה שונה ממנו? הוא לא מתבייש, כאבא וכיהודי? האם איננו מחפשים במנהיג את האבא, כזה אב שמייצר ילדים שיהיו שכפול מדוייק שלו, באישיותם לפחות? האם חשיבה עצמאית וביקורתית בילד היא לא הוכחה לכישלון הורי מובהק?
אני כשלעצמי, סולד מהחופש שנתן שמאלמרט נתן לילדיו ומחפש את המנהיג שיידע לחנך לא רק את ילדיו, אלא גם את העם, תוך כדי שהוא משתמש במערכת החינוך ובתקשורת כדי לייצר עם צייתן וממושמע, שיידע לא להתווכח.
ואם תשאלו אותי, אני מאמין שאולמרט הוא בכלל קומוניסט במסווה של איש מרכז- ימין. אומרים שכאשר עבד במשרד עורכי הדין, שממנו התפרנס בעבר, הוא חילק פעם פרוסת לחם עם איזה שותף זוטר. שזה מוכיח הכל. ואת השאריות, הוא חילק ליונים, השמאלן המזוויע הזה. נורא. |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: חמישי יול' 02, 2009 7:26 am נושא ההודעה: טור סאטירי שנכתב בתחילת ממשלת אולמרט |
|
|
מפלגת "שרגא"- מפלגה חדשה בישראל
יש להרוג את התנין שרגא, השומר על גדר ההפרדה למען עתיד ילדינו (נכתב בזמן הרכבת ממשלת אולמרט)
הבחירות הסתיימו ופתאום אני מתחיל להבין כל מיני דברים.
אני מתחיל להבין שאולמרט עלול לעשות את מה שחששתי ממנו- ולדאוג לעניים. הנאום שלו מצביע על אפשרות כזו, עד כמה שקשה לי להאמין לנאומים של פוליטיקאים, אבל לכו תדעו.
חוץ מזה, ליברמן הוא אולי ימני ששונא ערבים, אבל הוא פרגמטיסט נוראי, שעלול תחת ההצעה המתאימה להסכים לפשרות מרחיקות לכת, בשם הבעיה הדמוגרפית, שחזרה להעסיק את כולנו, גם אותי.
סרטון קטן ומשונה שמסתובב באינטרנט, מוכיח שגם המפלגה שכה הערצתי, "מפלגת זכויות הגבר", איננה מפלגה אמיצה כמו שפותיתי להאמין.
בסרטון, אבוי לזוועה, רואים את המפחיד הקרח ההוא מהמפלגה... לוקח סבון ו... שוטף כלים... ומדבר בנימוס לאשתו, כמה דוחה...
מפלגת "הירוקים" כמעט נכנסה לכנסת, האידאולוגית הימניות מתפרקות, בקיצור, הגיע הזמן להקים מפלגה של תעשיינים ימניים, גברים מסוקסים שיודעים מה הם רוצים ולעזאזל עם הטבע, העניים והנשים. כך צץ במוחי הרעיון למפלגת "שרגא".
האם לא נמאס לכם מהבעיה הדמוגרפית של כלבי הים?
תחשבו על זה, בעיקרון הם כלבים, רק שייכים לים- ובכל זאת הם השתלטו לנו על הרחובות באין פיקוח מתאים. לא נמאס לכם, למצוא את כלבי הים שורצים לנו בבתי הקפה ולוקחים לנו את העבודות הכי טובות, למשל בקרקסים? לא נמאס לכם, שעשן הארובות בערינו מהול באויר נקי?
*רק מפלגת שרגא תטפל בבעיה הדמוגרפית של כלבי הים.
*אנו נדאג לאנוס את כלבי הים, להשליך אותם.... לים ולהרוג את התנין שרגא על מנת להקריבו לאלוהים.
*התנין שרגא הוא תנין מסור, השומר לנו על גדר ההפרדה, אך כבן האלוהים מקומו עם אביו.
*אנו נדאג להרוס את הטבע ולהקים מפעלים בכל מקום, כדי לשפר את הכלכלה, כי שמורות טבע זה לא כלכלי.
*רק מפלגת שרגא בעד זכות הצבעה ללטאות ושיקום רוצחים ואנסים, כדי לשלבם במערכת הפוליטית.
*רק מפלגת שרגא תשאף לחיזוק התודעה היהודית והפצת חומר תעמולה בבתי הספר כנגד התנין שרגא.
*מפלגת שרגא, תשאף לחיזוק הגברים ותפעל למען חוק, שיאפשר לגברים לחשמל בעדינות עקרות בית סוררות.
מפלגת שרגא- כי מי שאינו בעד הרג תנינים ואונס כלבי ים הוא לא יהודי!!! |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: רביעי יול' 08, 2009 6:56 am נושא ההודעה: עניי הארץ, הבו לנו את הכבד שלכם!!! |
|
|
(מתוך הטור הסאטירי שלי, שפורסם באתר "חוצפה")
הצעה למיסוד הסחר באיברים
עניי הארץ, הבו לנו את הכבד שלכם!!!
כמה קל להיות דמגוג.
לדמגוג הממוצע יש שיטה פשוטה, הוא פשוט לוקח נושא סנסציוני, כזה שקל להזדעזע ממנו, מתלבט מהו הלך הרוח הנוכחי ברחוב- ומבטא את הדיעה שתשמע הכי מתחסדת, צדקנית ומוסרנית. אין צורך לחשוב יותר לעומק מזה.
קחו לדוגמה את נושא הסחר באיברים. בואו אל איש הציבור הממוצע, דברו איתו על הסחר באיברים- ומיד תשמעו כיצד הוא מביע חלחלה ושאט נפש, מציע החמרה מיידית בעונשם של סוחרי איברים וגוון קולו הופך לצווחני אוטומטית.
לקינוח, הוא ידבר על כבוד האדם ועל אי השיוויון בין עשירים לעניים שהמצב הזה מנציח, כך שעניים נאלצים לעבור ניתוחים פולשניים, לכאורה.
איש מהם לא חושב להציע את מיסוד הסחר באיברים, לשיפור כלכלת ארצנו. אם נחשוב על זה בהיגיון כלכלי, ללא סנטימנטים, הסחר באיברים מתנהל בכל מקרה- רק שבמצב הנוכחי הסוחרים זוכים לפטור ממיסים, כמו כל עבריין ממוצע. מיסוד הסחר יאפשר לנו הקלה בעמלות המטורפות של סוחרי האיברים ולעניים יתאפשרו תנאים היגיניים יותר בזמן הניתוח. אף אחד לא חושב על זה, שהעני בכל מקרה לא צריך את כל הכבד שלו- והוא יכול לתרום אותו לטובת השוק החופשי. למה הוא צריך אותו, כדי לפצח גרעינים סוג ב' בזמן צפייה במשחק כדורגל בטלויזיה המקולקלת שלו? ככל הידוע לי, בגרעינים אין אלכוהול.
לעומת זאת, תארו לעצמכם את ביל גייטס הגדול, גומע את המשקה המאה במסיבה של "מייקרוסופט", כשלפתע קורס לו הכבד. אתם באמת מוכנים לתת לו למות? ככה, כשכל מקומות העבודה שיילכו לאיבוד עם מותו על אחריותכם?
לדעתי, צריך לאסוף את כל מי שמרוויח משכורת מינימום או פחות- ולסמן להם בטוש בלתי מחיק את האיברים התקינים, שיידעו מאיפה לחתוך במקרי חירום.
זה מזכיר לי סיפור, על חבר עשיר שלי, שהלך ברחוב כשלפתע איזה קבצן ביקש ממנו נדבה. הוא משך בכנף מעילו המהודר, כך שחברי נאלץ לדחוף אותו בעדינות ולסרב לו בתקיפות.
בחייך, אדוני, התחנן הטפיל העלוב, אני מוכן למכור לך את אחת הכליות שלי, רק תסייע לילדים שלי לחיות.
ידידי הביט ביצור המטונף שלפניו ורחמיו נכמרו עליו. בקיצור, אם יורשה לי לקצר סיפור ארוך, ידידי הפך בתוך יומיים לתעשיין היחיד שבגופו 3 כליות. הוא אמנם לא היה זקוק לכליה רזרבית, אבל מה לא עושים בשביל סיפור משעשע בנשף החברה... |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שני נוב' 30, 2009 10:15 am נושא ההודעה: הצעה חדישה לטיפול באבטלה |
|
|
דמם הכחול של החובצים
חובץ המרמיטות בהצעה חדישה לטיפול באבטלה ועל הדרך, הרהורים על יחסי עובד מעביד
ביחד עם הקרואסון של הבוקר, יצא לי לקרוא בזמן האחרון ידיעה משונה על מורה בארה"ב שהכריח חלק מתלמידיו להסתובב עם טלאי על הבגד, כשהשאר מכנים אותם בכינויי גנאי של יהודים ומשפילים אותם.
וחשבתי לעצמי שזה נורא מצחיק, כי איזה קטע, כך בדיוק אני מתייחס לחלק מהעובדים בתאגיד "חובצולארי"... אני מתכוון לאותם עובדים מעצבנים ואידאליסטים, שרוצים לשנות את העולם ואת יחסי הכוחות בין החזק לחלש, כאלה שאי אפשר להפוך אותם לברגים קטנים במערכת, כי הם אוהבים מאוד למרוד בסמכות ולומר שאני טועה.
ברור שבסופו של דבר אני מפטר אותם. אין לי ברירה. אני מרשה לעובדיי מידה קלה של יצירתיות, הם יכולים לעצב את החדרון הצר בו הם נמצאים, לפעמים אני נותן להם חופש מה בעיצוב אתר האינטרנט של החברה, כך שיוכלו להחליט אם לצבוע את הסמל של החברה בכתום או בסגול, לא יותר מזה. אבל אני לא מפטר אותם ישר, זה לא כיף מספיק. חוץ מהתעלמות עקרונית משאיפותיהם והאידאלים שלהם, שזה מה שאני עושה גם לשאר, אני דואג לתפור למדים שלהם תווית צהובה שעליה כתוב "עובד בתקופת מבחן". בנוסף אני דואג לשים אותם במקומם ולדבר אליהם בצורה מזלזלת.
ולבסוף, הטאץ' האחרון, אני דואג למרר להם את החיים ככה שירצו לעזוב בעצמם. אני מקטין להם את החדרון כך שבקושי יזוזו, צועק ברמקול הודעות שידגישו את חריגותם ומתקין חלק מהאנטנות הסלולריות שלנו בדיוק מעל לראשם. ואם זה לא עוזר, אני שולח מסר יותר גלוי, כמו הפעם ההיא ששמתי בחדרון של עובד סורר את פריצקי והקרנתי לפניו קטעים מהתרסקותה של מפלגת "שינוי", כשאני בורח מהחדר בבהלה, בעוד פריצקי מתנשף כקלינטון בשעתו ומטנף את הקירות.
אין מה לעשות, יש הבדלים טבעיים בין בני האדם. יש כאלה שנועדו לעבוד בשכר מינימום או פחות, כי הם פחותי ערך וצריכים לציית ולשתוק ולעומתם- יש כאלה שנועדו להרוויח משכורת מכובדת ולשבת בכסא משרדי, כשהם אלה שמנחיתים את הפקודות ואומרים למי שאינו מרוצה ש"אלו החיים וזו המציאות". מי שחושב שזה לא צודק הוא סתם קומוניסט ארור. כל מי שמנהל עסק מצליח, הוא אדם אצילי וראוי יותר מאחרים, בין השאר כי דאג להקטין את החשיבה העצמאית שלו למידה הבינונית הנדרשת, אבל גם כי הוא פשוט מגזע שונה. כשהתמזל מזלם של העובדים לראות אותי תורם דם במשרד, הם הופתעו לראות את המבחנה שלי מתמלאת בנוזל כחול היישר מעורקיי.
ובכל זאת, על אף העובדה שאני אוהב לפטר אנשים, אני חייב להודות שתופעת האבטלה ההולכת וגוברת בארצנו איננה בריאה כלל וכלל לחברה. אומה הנאלצת לפרנס פרזיטים היא אומה נכה, שלא לדבר על הפגיעה הכלכלית במשק. אבל לשמחתי, ראיון באחד העיתונים, בו הודו השרים ללא תיק בממשלות קודמות שלא היה להם מה לעשות כל היום, העניק לי השראה לפתרון חדש.
גם המובטלים, לפחות רובם, לא עושים כלום כל היום, אז למה שממשלת ישראל לא תעסיק אותם בתור שרים ללא תיק? אין לי מושג כמה אלפי מובטלים יש היום, כי לא ספרתי אותם, אבל במילא מרחיבים כל בחירות את שולחן הממשלה, אז מה קשה לאולמרט להחליט על ממשלה ובה אלפי שרים? במקום שלא יעשו כלום בבית, עדיף שלא יעשו כלום בזירה הציבורית ובטוחתני שאת כל המובטלים חסרי השכל מדימונה, אפשר לאלף ככה שלא יעשו כלום, אבל עם משמעות פוליטית, כמו שנבחרינו יודעים לעשות.
בנוסף לחברת "חובצולארי", אם כבר דיברנו על העסקה, יש בבעלותי חברת כוח אדם להעסקת מפגרים, אוטיסטים ובעלי תסמונת אספרגר, כי הם העובדים הכי קלים, ממש כבשים צייתניות, כמו שצריך.
יום אחד, נכנס בסערה למשרדי אחד מהעובדים- וטען, שאני שולח אותו כל הזמן לעבודות נורא טכניות ומשעממות.
"אני יותר מדי יצירתי וחכם בשביל זה", הוא אמר, עיניו כועסות משהו.
"אני אשלח אותך לאבחון מחודש", עניתי לו ברצינות, "אבל מה תעשה אם במחלקת כוח האדם יגידו לך שאתה יצירתי באופן מטומטם משהו, כמו ילד בן 4?"
"זה מה שאתה חושב עליי?", הדהד קולו המרוסק במשרד.
"זה ממש לא משנה מה אני חושב עליך, החבר'ה מכוח אדם הם המומחים לזהות פישרים חסרי כישרון והם יחליטו", התזתי לעברו, פורץ לפתע בצחוק פרוע.
למחרת הסתבר לי שאותו עובד נכנס למחשב שלי כשלא הייתי והשאיר לי מכתבים זועמים על הפאשיזם הניהולי שלי וחשיבותה של דמוקרטיה. חוץ מזה, הוא הפיץ תמונה שלי ברשת כשאני "מקושט" בשפמפם ואת בגדיי מעטרים סמלים נאציים. דבר ראשון, אני לא פאשיסט, אני בסך הכל טוען שכלכלה יציבה הרבה יותר חשובה מאושרו של הפרט, אך לאמיתו של דבר, פאשיזם הוא סגנון הרבה יותר הולם לאיש העסקים המצליח.
והאמת היא שאני בוס מוצלח. העובדים שלי אוהבים את האהבה הקשוחה שאני מעניק להם. באחד הימים, ביקשתי משניים מעובדיי, שיפסלו פסל בדמותי.
"אני רוצה", אמרתי ברגע של פיזור נפש, "שהפסל יהיה עשוי מהחומר ממנו עשוי לבי. אני רוצה שהפסל יסמל את המהות שלי."
האמת היא שעד היום אין לי מושג ממה עשוי הפסל שלי, פסל יפהפה דרך אגב, אבל יש ממנו ריח מסריח וזבובים כל הזמן מתקרבים אליו. |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שלישי דצמ' 29, 2009 4:35 am נושא ההודעה: משהו על רוחמה אברהם וחולי הסרטן |
|
|
החובץ חזר - לטובתכם!!!
התגעגעתם לחובץ? לא? לא אכפת לו, הוא חזר לכתוב פה בכל מקרה... (נכתב עם שובו, בספטמבר 2006)
שמעתי שחולי הסרטן מתכננים שוב לשבות רעב בגן הורדים מסיבה זו או אחרת, הם כנראה יצרפו אליהם את נתן "הנודניק" זהבי, אז החלטתי לחזור לכתוב את הגיגיי לגבי המצב במדינת הפרזיטים השובתים, תודו שהתגעגעתם אליי...
רוחמה אברהם, האישה הגאונית ומלאת החמלה הזו, התארחה בשביתה הראשונה בערוץ הכנסת ואמרה שחולי הסרטן צריכים להבין את מגבלות התקציב, שהרי זה כמו אם המחלקת אוכל לילדיה ויש לה רק כמות מוגבלת לכל אחד.
כתעשיין עשיר, בעל זכויות רבות בארץ הזו, אני נאלץ להסכים איתה, שהרי גם אצלי בבית, אם היה לי ילד נכה או חולה סרטן ולעומת זאת היה לו אח שצריך משחק מחשב חדש, הייתי נותן להם כסף שווה בשווה- ואם חסר קצת לטיפולים כימותרפיים, שיחכה לחודש הבא, גם לאחיו מגיע. שלא לדבר על זה, שההשוואה לחלוקה בין אחים היא מדוייקת ביותר, כי הרי המדינה באמת מתייחסת אלינו כמו לילדיה, באימהיות ובחמלה וברגישות רבה.
החולים צריכים לסתום את הפה ולבקש מהמשפחה שלהם שתעזור להם להשיר שערות, זה לא התפקיד של המדינה. אנחנו גם ככה יותר מדי דואגים לחלש, יש יותר מדי מקומות חנייה מזורגגים לנכים, זה פשוט בלתי נסבל לחפש חנייה בעיר הזו. לנכים יש בכל מקרה כסא גלגלים, מה הם צריכים אוטו?
כל זה מזכיר לי תאוריה יהודית עתיקה, לפיה בעלי החיים הם גלגולים של בני אדם, שחזרו על מנת לעשות תיקון, כך שלפי הקבלה, כשאתה אוכל בשר חיה אתה עוזר לנשמת החיה לצאת מהעולם הזה וגואל אותה מהסבל שבחיים חייתיים. אתה עוזר לחיה להתגלגל לגוף אנושי, זה לטובתה, אתם מבינים.
וכך גם אפשר להסביר את יחס המדינה לחולי הסרטן, היא רוצה שהם ימותו, יתגלגלו מחדש בגוף של אזרח בריא ויתרמו למדינה ולכלכלה- זה לטובתם!!!
והיחס שלנו למפגר ולנכה ולחלש ולשונה, מובן גם מובן, כי אנחנו רוצים שהם יתגלגלו מחדש, בגלגול נעלה יותר וגוף בהתאם ויפסיקו לדבר וללכת מוזר- זה גם לטובתם!!!
וכשצה"ל פוגע בטעות בילדים ערבים חפים מפשע, הכל נובע סך הכל מרצון בלתי מודע שימותו ויתגלגלו מחדש בתור מתנחלים יהודים, במקום לגור בעוני ובעליבות- וכך הרי גם יתרמו לדמוגרפיה ונשמתם תהפוך ליהודיה וזכה- וזה, מה, זה לא לטובתם?!?!
וגם אני חזרתי לכתוב פה- וזה הכי לטובתכם!!! |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שלישי דצמ' 29, 2009 5:05 am נושא ההודעה: על הטרדות מיניות ואונס בצבא |
|
|
החקיקה להגנת אישי הציבור
חובץ המרמיטות, בכתב הגנה על אישי ציבור בפרשת ההטרדות המיניות.
בזמן האחרון, מתרבים החרמנים בארצנו.
אחרי ששמעתי שגשש בלש מ"בלי סודות" מנסה לחרמן ילדות קטנות, פתאום נפתחה חקירה כנגד הנשיא, שאולי אנס ואולי לא אנס איזו עובדת לשעבר בלשכתו. ובואו לא נדבר על הלשון הזריזה של חיים רמון- ובאותו הקשר- איציק מרדכי, שהורשע בביצוע מעשים מגונים, קיבל דווקא לא מזמן הזדמנות להציג את גרסתו בפני אילנה דיין,לאירועים שעברו עליו לפני ואחרי המשפט.
בזמנו היו טענות מצד אישי ציבור שונים, שאיציק המציק היה אלוף שנלחם בחווה הסינית ולכן צריך להתחשב בעברו כלוחם ולהקל על עונשו, כי עם כל הלחצים האלה של אישי צבא, הוא הרגיש שהוא מוכרח לשחרר את המטען שרבץ על אשכיו. טענה דומה טוען עורך דינו של הנשיא, כשהוא אומר שקצב הוא האזרח מס' 1 וכך צריך להתייחס אליו גם במישור הציבורי, שהרי כל עוד לא הורשע, זה בסדר שיכהן בתפקיד ציבורי אדם החשוד באונס.
כתעשיין עשיר, הסבור שהמשך קיומה של מדינת ישראל תלוי בכוחה הצבאי ובחוסנה הכלכלי, אני חייב לטען שאכן כך, אנשי צבא ופוליטיקאים חייבים לקבל יחס שונה מאיתנו, לא משנה מה אומרות השרמוטות המוטרדות. הזקפה הלאומית תלויה בזה!!! חוסננו הלאומי תלוי בזה!!!
לכן החלטתי שהגיע הזמן להסדיר בחוק מתן הקלות בעברות מין לאישי צבא, למשל. לדוגמה, אם אתה אלוף ונלחמת בחווה הסינית, יש לאפשר לך למשש את המזכירה שלך. אם אתה רב אלוף ונפצעת במלחמה, יש לאפשר לך לאנוס אחת, אבל רק אחת מהמזכירות שלך. אם אתה הנשיא, שנשלח לייצג אותנו ולאחד את העם, בוודאי מופעל עליך לחץ רב ויש לאפשר לך לקבל מין אוראלי מעובדות לשכתך, להוריד לחצים וכל זה. ולעומת זאת, אם התנפלת על מחבל מתאבד והוא התפוצץ בכל זאת, תאלץ למרות ההקרבה העצמית להסתפק רק ב 36 בתולות, כי יותר לך בחוק להתחלק איתו ב 72 הבתולות חצי- חצי.
בכל זאת, רצוי שפעם הבאה תתאמץ קצת יותר, כי אם אתה רוצה שנצ'פר אותך בעוד בתולות לאנוס, אל תתן למחבלים להתפוצץ בגלגול הבא. |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
איליה כהן
|
פורסם: שלישי דצמ' 29, 2009 6:01 am נושא ההודעה: משהו על הנשיא ההומופוב שלנו |
|
|
פויה, אין אצלנו הומואים
חובץ המרמיטות מברך את פרס על הצטרפותו למועדון ההומופובים, במרוץ לנשיאות.
שמעון פרס הוא לוזר ידוע.
בראשותו הפסיד המערך את השלטון, בפעם הראשונה מאז קום המדינה- ומאז עבר שורה מכובדת של הפסדים כאובים, בכל התמודדות אפשרית. התמודד מול רבין- והפסיד. התמודד מול פרץ- והפסיד. התמודד מול קצב, איש עם אישיות של עציץ וכריזמה של כסא- והפסיד.
והנה, לקראת התמודדותו על משרת נשיא המדינה, מצא סוף סוף פרס שיטה כיצד לסחוף אחריו את כל העם: הוא חתם על עצומה, שארגן אותה עובדיה יוסף, שלא לאפשר את קיום מצעד הגאווה בירושליים, המצעד עם כל ההומואים האיכסיים בלבוש נוצות.
אפשר להבין אותו, לא?
אחרי הכל, אם יש סיכוי כלשהו שהלוזר הקשיש ייבחר לנשיאות, כדאי לא לאפשר להומואים לחוש בנוח בעיר הקודש. אחרי הכל, אם המצעד יגרום להומואים לחוש שירושלים מחבקת אותם (איכס!!!) הם עוד עלולים לעבור לגור בעיר הזו. תעקבו אחריי, כי אני מבין ממה פרס מפחד:
ככה הם פועלים. מתבייתים על קורבן סטרייטי מסכן ומפתים אותו ומשכנעים אותו שהוא הומו. אז בחתימתו על העצומה, פרס בעצם שולח להם מסר: לא תודה, אני לא צריך את מה שאתם מוכרים, אל תעברו לגור בעיר הזו, אני לא רוצה שתהפכו אותי להומו. אחרי הכל, ללוזר הזה יש עבר שמאלני, שלקח לו הרבה זמן למחוק כשעבר ל"קדימה", חסר לו רק שיחשבו שהוא נושך כריות. אם היה רוצה שיחשבו את זה, היה עובר ל"מרצ"...
אני מציע בהזדמנות זו, להכין את שאר העיר לקראת כהונתו של פרס לנשיאות ולגרש גם את כל הפרענקים, כדי שאחיו גיגי יוכל לבקר.
ואני, מה יש לי באופן אישי נגד הומואים, אתם שואלים? אז חוץ מזה שהם איכסה פיכסה, אי אפשר לגייס אותם לצבא, כי האיפור כל הזמן יימרח להם במארבים. זה לא כמו באמריקה, שסופרמן שלהם הוא כנראה הומו. כן, כן, תעשו לי טובה, עלק סטרייט, מסתובב כל היום בטייטס ונבהל כשלואיס ליין מסתכלת עליו... ואנחנו גברים גברים, אמנם אפשרנו לא מזמן לשתי לסביות להרות זו לזו (אחת מהן אם פונדקאית), אבל משרד הבריאות הדגיש שלא מדובר בתקדים, חלילה וחס. אצלנו עדיין, לאחד מההורים צריך להיות צינור גדול ולשני את החלקים ההפוכים.
אצלנו אין דבר כזה גיבור על הומו, דני דין שלנו לא מסתובב לבוש בטייטס, למעשה הוא מסתובב ללא בגדים בכלל... טוב, תסלחו לי, אני חייב ללכת לשרותים שנייה... |
|
| חזרה למעלה |
|
 |
|
|
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה
|